Notícies

Panrico reestructura el seu deute, amb l'acord del 100% dels inversors del Grup

febrer 2012

Panrico, grup d'alimentació amb seu a Barcelona especialitzat en l'elaboració i distribució de pa de motlle, brioixeria i galetes, ha arribat a un acord amb tots els seus inversors per reestructurar el deute del Grup. L'acord reforça el balanç de la companyia, que passarà a ser una de les més sanejades del sector.

Els inversors han decidit reduir el deute de la companyia de 380 a 90 milions d'euros i ampliar el període de venciment de la mateixa. A més, no s'exigeix ?€??€?cap sortida de caixa en els propers anys ja que l'amortització del principal i el pagament dels interessos es produiran en el moment del venciment.

Un terç dels 90 milions d'euros que conformen el deute actual correspon a crèdit supersénior amb venciment el 2018, mentre que els 60 milions restants tenen la forma de préstecs participatius d'accionista, concedits per la matriu de la companyia, i amb venciment el 2021.

L'operació reforça el balanç de Panrico ja que la capitalització per part de la seva matriu de préstecs d'accionistes per valor de 561 milions d'euros dota la companyia d'uns fons propis de més de 100 milions d'euros.

La reestructuració del deute ha suposat un canvi en l'accionariat de la companyia, amb l'entrada de Oaktree Capital com a accionista majoritari, que passa a controlar el 86% de Panrico i demostra així el seu compromís amb el futur de la companyia. L'entrada del fons d'inversió simplifica la presa de decisions ja que la gran part d'acords dels nous contractes de finançament es decideix per majoria simple. A més, el fons s'ha compromès a aportar els recursos necessaris per abordar el procés transformacional de la companyia.

Durant el procés de reestructuració del deute, Panrico ha comptat amb l'assessorament financer de Houlihan Lokey, i l'assessorament legal de Ashurst i Cuatrecasas, Gonçalves Pereira en els àmbits contractuals i corporatius.